Za bré čení nihu

28.06.2013 19:19

Kluk z plakátu se na televizní obrazovce objevil, když mi bylo šest let. Okamžitě si získal mé srdce a dodnes se na něj dívám velmi ráda. S mírně pootevřenou pusou a jiskřičkami v očích. Prostě idol :). 

 

Nápis z jeho plakátu - Za dobré vysvědčení knihu - mne provází celým životem. Dostávala jsem ji já, dávali jsme ji Kulíškovi a dnes jsem ji, tradičně i s nanukovým dortem, dala svému kmotřenci - druhákovi. 

 

Další nesmazatelná vzpomínka, která se mi vždy poslední školní den v roce vybaví, jsou Verneovky: Dva roky prázdnin, Děti kapitána Granta, Pět neděl v balóně, Dvacet tisíc mil pod mořem, Tajuplný ostrov, Patnáctiletý kapitán... To byla má nejlepší letní dobrodružství. A nesmím zapomenout na Švýcarského Robinsona, který Robinsonovi Crusoe nesahá ani po kotníky :). Ovšem musí ho číst dítě. Dospělý ten idealismus nestráví :).

 

Školní rok definitivně skončil a mnozí z nás se vydávají na prázdninové cesty. Pokud vás ta vaše teprve čeká, procestujte zatím "hradní a zámecké" anagramy z dílny Jitky Suché, jejíž knihy ke trénování paměti vřele doporučuji.

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová