Staré lásky nerezaví

06.02.2014 00:00

Ernie a Elmo  mne provázeli od dětství. Měla jsem to štěstí, že jsme u nás doma "chytili Katowice a proto jsem mohla řádit, byť "po polski", na Ulicy Sezamkowe

 

Proto se mi nikdo, ale opravdu nikdo, nemůže divit, že mé sympatie k Benedictu Cumberbatchovi vzrůstají: B.C. and the Sign of Four (or is it Three?) To by byl učitel angličtiny! :)

 

Čísla jsou abstraktní pojmy. Pamatujeme si je lépe pomocí různých mnemotechnik, které jsou založené na asociacích. Proto je důležité asociační schopnosti trénovat.

 

Nemusíte vysvětlovat níže uvedené pojmy, ale ke každému napište první asociaci (představa), která se vám při pohledu na dané slovo vybaví. Může se jednat i o naprosto nesouvisející nápady. Tímto cvičením podporujete paměť, protože ta pracuje obdobně - nové znalosti se spojují s již existující "inforamční sítí". 

 

Seznam, poručník, levný, kufr, garáž, prodej, auto, yetti, rádio, svetr, cenný papír, disketa, čaj, stěna, karate, riziko, váha, frekvence, policie, prst, krabice, šplhat, člun, záruka, surový.

 

Větší zábava je, když toto cvičení děláte minimálně ve dvojici. Je zajímavé porovnat různé asociace na stejná slova :).

 

55 + 5 = 60 km

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová