Když nevíte, co s tím, nakrájejte to a osmažte

06.08.2013 21:53

Kulíšek je doma! Volejte sláva a tři dny se radujte. Od Velikonoc uplynula už tak dlouhá doba, že se nám začalo stýskat po "probagrovávání se" jejím pokojem. No řekněte, procházet neustále prázdným, zcela uklizeným prostorem je nuda :). Když si jako dítě školou povinné pověsila do pokoje cedulku: "Pořádek je pro blbce, inteligent zvládne i chaos.", myslela jsem, že mne raní mrtvice. Dnes, po deseti letech od instalace motta, jsme rádi, že ji doma na chvilku máme i s tím chaosem.

 

Abych zahnala nervozitu z očekávání jejího příjezdu - letadla padají, autobusy bourají, lodě se potápějí..., vypnula jsem internetové rádio, pustila Charlieho McMahona a pustila se do odkládané práce. Tvorba zpráv o činnosti patří k mým nejneoblíbenějším pracem. Navíc vymyslet něco obsažného a zároveň stručného a "tisknutelného" dá dřinu v lednovém chládku, natož v srpnových úmorných tropických vedrech. Mé kolegyně i kolegové však poslali tolik podnětného materiálu, že jsem si s tím tu práci dát musela. Pokud i vás zajímá, ve kterých knihovnách najdete trenéra/trenérku paměti a co pro vás připravují, podívejte se na naši týmovou stránku.

 

Odpoledne se už neslo v duchu: chceš polívku, chceš okurkový salát, chceš nanukový dort, chceš....? Nezapomeň, máš plnou lednici, špajz, sklep, kuchyňskou linku, jez, na co budeš mít chuť. Shovívavě se usmívala a já musela uznat, že vůbec není vychrtlá, že ji ani druhým rokem Ostrovní kuchyně neotrávila, protože si většinou vaří sama. 

"Každý týden jsme si koupili Farmářskou bedýnku," pravila.
"A co jste se vší tou zeleninou dělali?" otázala jsem se.
"Cokoli. A když jsme nevěděli, co s ní, nakrájeli jsme ji na malé kousky, osmažili a smíchali s rýží nebo nudlemi. Bylo to výborné!"
Zní to dobře, asi to taky někdy vyzkouším. :)

 

Pokud se vám v současných vedrech mozek příliš nepotí, zkuste ho zaměstnat alespoň křížovkami. Ale pozor, ten, kdo luští křížovky 10, 20, 30... let, už si mozkové buňky moc neprocvičí. Pouze "tahá" termíny z dlouhodobé paměti. Cvičení musí být pestrá. Vyzkoušejte proto např. tzv. anagramové křížovky. Nejdříve musíte vyluštit přesmyčku a tu zapsat do mřížky. Tyto jsou z časopisu Chvilka pro luštění.

 

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová