Postřehy odsud

31.10.2013 00:00

Poslala jsem třetí žádost a tím končím s podzimním grantovým šílenstvím. Snad něco vyjde.

 

Dostala jsem roztomilou kytici chryzantém.

 

 

Opět jsem se přesvědčila, že je důležité "cvičit" mozek v každém věku. Není to jen otázka stáří či Alzheimerovy choroby. Stane se také, že je vám kolem třiceti let, dostanete těžký zápal mozkových blan a do roka jste v invalidním důchodu z důvodu poškození krátkodobé paměti. Je důležité se nevzdat!

 

Nadchl mne článek Alexandra Tomského v příloze dnešních Literárních novin Biblio: Česká slovesná kultura na vymření? "...Knihy jsou drahé, průměr už kvůli vražedné dani (15 % DPH) vyskočil nad 300 korun a u většinou objemných (ukecaných) bestsellerů se ceny pohybují mezi 350 - 450 korunami..." Pojem "ukecané knihy" mi pan Tomský vzal z hlavy. Poslední dobou mívám velmi často pocit, že autoři knih jsou odměňování od slova, stránky. Jinak by mnohé z nich byly minimálně o třetinu hubenější. A to by jim rozhodně prospělo. Ostatně tak jako mně :).

 

Přečetla jsem si na netu: Pokud Vám přes cestu přechází černá kočka, ničeho se nebojte. Existuje jedno jediné vysvětlení: To zvíře právě někam jde. :)

 

Kolik podobností je mezi žábou a vesmírnou raketou? Většina lidí řekne, že mezi nimi žádná spojitost není. Přesto však zkuste strávit jednu minutu (nebo déle) přemýšlením o podobnostech, které by mohly existovat.

Zdroj: Tony Buzan - Používejte hlavu

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová