Čtení za domácí úkol

17.10.2021 20:48

Neděle 17. 10.2021

„I ta nejžhavější náruč jednou zchladne, i to nejvěrnější srdce jednou zradí, nejsladší vzpomínka jednou zhořkne a nezbude nic, jen věčně neukojená touha a žal. Nevěřte lidem, zklame vás každý. Stulte se v náruč přírody a nechtějte nic od člověka.“ —  Ema Destinnová česká operní pěvkyně, spisovatelka, básnířka, hudební pedagožka a překladatelka 1878 - 1930, Zdroj

 

Jsem si vědoma toho, že uvedený citát nepatří mezi optimistické. Hodí se však k prvotině Biancy Bellové, se kterou si budu zítra povídat při Liternárním čaji.

 

V rámci přípravy na rozhovor jsem mimo jiné našla zajímavý článek z roku 2019 Proč nejsem feministka. A rozhodně jí nebudu klást otázku "Co vás při psaní inspirovalo". :o)

 

Temnou Bellové novelu Sentimentální román (čtení na pár hodin, více v dnešním Knižním blogu) jsem vyvážila příjemnou chvilkou mezi svými květinami. Je sice polovina října, ale sluníčko svítilo ze všech sil a tak jsem zvěčnila poslední letošní květy. 


https://photoeditoronline.pro/cs/photo-collage-online 

 

Neobvyklé užití předmětu

Plato sušičky: síto, létající talíř, kreslení kruhů, mřížka do větracího otvoru, šablona na vytvoření vzorovaného opálení břicha

 

Dále

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová