Bobří banda a ti druzí

28.12.2013 14:01

Je všeobecně známo, že vánoční svátky jsou nejen dny plné pohody, dárků a jídla, ale také velké psychické zátěže zvané rodinná ponorková nemoc. Na několik dnů se sejdou v jednom prostoru lidé, kteří jsou po většinu roku "mimo" a může se stát, že soužití "tělo na tělo" se může zvrhnout v "nervy vs. nervy". Mně stačí i málo, např. když se mi někdo motá pod nohami u kuchyňské linky. 

 

Naštěstí jsem tentokrát po většinu času v kanafasu a mé sporadické sporákové etudy jsou respektovány z náležité vzdálenosti. I na dobu mimo vaření (to byste nevěřili, co toho pět lidí a pes spořádají) jsme vyzráli: chodíme ven, včera jsme byli na zámku v Kroměříži, a hrajeme si. Nepodceňujte úsloví: Kdo si hraje, nezlobí! Funguje to perfektně.

 

Letos u nás na plné čáře vyhrálo Ubongo a Bobří banda. K nim jsme přidali pár kol Digitu a Cinku. Samozřejmě se jedná o hry, ve kterých nedominuje verbální logika. I když ... alespoň bych konečně jednou vyhrála v (českém) scrable - nad Černoočkem :).

 

Sáhněte proto do skříní a šuplíku a vytáhněte své hry. A pokud jste sami, vyzkoušejte alespoň Vánoční Trixeso či jiné free on-line hry na internetu.

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová