Vivat RUMová KNIHÁrna

16.10.2013 00:00

Já vím, děvčata nemají ráda, když se jejich KniháRUM spojuje se slavnou kubánskou specialitou z cukrové třtiny, neřkuli s naším bramborovým destilátem. Ale když ono se to tak nabízí a navíc mi název projektu připomíná mou oblíbenou knihu Knihárna. Mé další osobní setkání s nimi nemělo chybu.

 

Na avizovanou Dílnu tvůrčího psaní se předběžně přihlásilo deset studentů. Přišlo jich přes čtyřicet. Monča a Radka nezpanikařily - jsem si jistá, že se osobně znají s Arthurem Dentem - a my jsme mohli prožít dvě hodiny plné kreativity, fantazie a humoru. Dokonce i jediná dospělá účastnice z "veřejnosti" odcházela nadšená. Já se v tomto případě mezi dospělé nepočítám, "hrála" jsem si s nimi jako malé děcko :).

 

Zkuste to také:

Vezměte si čtvrtku papíru a doprostřed napište slovo Víno. Od něj pak veďte paprsky svých myšlenek a pište, co vás napadá, až vznikne "vínová" myšlenková mapa. Pak si vezměte druhý papír, napište na něj slovo víno a jeden další pojem z vaší MP. Na ta dvě slova složte krátkou básničku - rýmovanou či volným veršem.

 

V Dílně jsme takto zpracovávali kapku, od které jsem se - mimo jiné - dostala přes kapky do nosu k nachlazenému Sheldonovi z úžasného seriálu Teorie velkého třesku . Proto moje na místě v rychlosti spíchnutá říkanka nemohla být o ničem jiném:

 

Sheldon, ten je boží,
nerozumí vtipu,
sarkasmus ho ihned složí,
když si do něj kapku rýpnu.

 

Nuže mapujte, rýmujte, trénujte!

 

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová