Taxi prosím!

29.08.2013 21:06

Dva dny s Kulíškem v Praze byly báječné. Splkly jsme si, zašly do Lucerny na Revival. Poprvé v životě jsem viděla český film s anglickými titulky :). Mimochodem báječný film, vřele všem doporučuji. Dokonce již máme v knihovně koupenou knihu i s CD skupiny Smoke!

 

Jen ten dort v kavárně Lucerna nám nevyšel. Když jsme vyšly z kinosálu, bylo v kavárně "černo" - spousta lidí a cigaretového dýmu. Zjistily jsme, že se zde shromažďují hosté projekce filmu o Zuzaně Michnové Jsem slavná tak akorát. Potkaly jsme se nejen s hrdinkou filmu, ale také s Janem Lukešem, mimo jiné moderátorem zábavné literární revue 333, herečkami Ivou Janžurovou a Martinou Menšíkovou, hercem Radkem Holubem, skladatelem Ondřejem Soukupem a spoustou dalších lidí, jejichž tváře nám "něco" říkaly, ovšem ta jména z hlavy ne a ne vydolovat.

 

Vypily jsme horkou čokoládu (nápoje se podávaly, dorty nikoli), chvíli zevlovaly a pak se vydaly historickou Prahou zpátky ke Klementinu. 

 

V domění, že jsme uvědomělé cestovatelky, dorazily jsme druhý den ráno na zastávku autobusu Českých drah, který nás měl odvézt od hlavního nádraží na letiště, půl hodiny předem. Vyjeveně jsme se zařadily do fronty, která před námi čítala již dva autobusy. Kulíškův návrh vrátit se do podzemí, jet metrem a pak přestoupit na bus, jsem kvůli 23-kilovému obrovskému kufru odmítla. Pár vyděšenců před námi si zavolalo taxi. Čert vem peníze, jedeme taky! Přidal se k nám mladý pár cestující do Barcelony, takže jsme se pohodlně dopravily za slušných 200 Kč i s tuzérem.

Netrvalo dlouho a Kulíšek odletěla do Čuchonska a já se vydala vlakem zpět domů. Hádejte, kdo byl na místě dříve?

 

První vlakové cvičení - přesmyčky neboli anagramy. Pokuste se ze slova TRANSCEREALES vytvořit co nejvíce nových českých spisovných slov - jakýkoli slovní druh, v jakémkoli tvaru, čísle, pádu... Např. les, sel, na, ale, trasa... Mezi Kolínem a Přeloučí se mi jich podařilo dát přes padesát, pět vulgarismů nepočítám :). Kdo dá víc?

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová