Storka z pátku třináctého

13.09.2013 20:27

Ráno: na poliklinice na schodech mi Rak s úsměvem oznámil, že je vše OK a večer můžeme na tatarák; došla jsem si pro svou denní dávku drogy a nadila kabelku dalšími ampulemi, protože naše zdravotní víly si berou dovolenou; i přes pokročilou dobu jsem pohodlně zaparkovala (zatímco ve čtvrtek jsem v tentýž čas třikrát objížděla město...).

 

Přes den: mezinárodní den čokolády jsme čtenářům připomněli malým kvizem - jeho úspěšný řešitel/ka dostal/a sladkou odměnu. Ano, ano, číst a chodit do knihovny je velmi příjemné :). Konečně jsem se přiměla přepracovat grantovou žádost a poslat o stupeň výš. Již po několikáté na mne z internetu vykoukl tento obrázek - šla jsem pro červený :).

 

Večer: Rak, mátový čaj, tatarský biftek, Birell - co více si přát... 

 

Firma Rory's Story Cubes se rozhodla "oslavit" pátek třináctého rozverným hodem a vyzvala své fanoušky o vytvoření příběhu podle těchto obrázků. (na vysvětlenou pro neangličtináře). 

Jelikož tuto disciplínu trénujeme v našich kurzech už léta i bez kostek - stačí hromádka obrázků vystřižených z novin, časopisů, letáků apod. - vypadlo ze mne během chvilky:

 

Jedubaba Kropáčková si před zrcadlem upravila šátek, popadla hůl a rázně vykročila směrem k lesu. „Já ti dám, strkat ty svoje pařáty do mého kurníku,“ brblala si pod nosem. „Já tě vyděsím tak, že z tebe, ty dinosauří obludo, bude maximálně prvok viditelný pod mikroskopem!“ vykřikovala, nedbajíc, že jí pavučiny na lesní stezce ucpávaly bezzubou hubu.  Dny brontosaura Punťy zdály se být sečteny…

 

Pokuste se i vy vytvořit příběh podle obrázků na kostkách z Roryiny titulní stránky (pojmy nemusí jít za sebou podle naznačené linky): 

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová