Seniorky doporučují IV

30.07.2019 08:45
Ben Carson,Cecil Murphey, Zlaté ruce
 
Anotace:
Kniha Zlaté ruce líčí životní osudy kluka, který má spoustu snů, ale ještě víc problémů - se školou a spolužáky, se svým okolím, sám se sebou. Zároveň je to ale i příběh muže, jež se vypracoval z outsidera na přednostu neurochirurgie Fakultní nemocnice Univerzity Johna Hopkinse. Autor v knize vypráví o svém dětství, studiu, ale z části popisuje i prostředí věhlasné kliniky, kde v tichu operačních sálů ožívají mnohdy ztracené naděje.
 
Autor nás zavádí do svého dětského, studentského světa, ale i do prostředí neurologické kliniky, protože svou vírou, vůlí, vytrvalostí, houževnatostí se z něho stala známá kapacita v oboru neurochirurgie. V roce 1987 vstoupil do historie medicíny jako vedoucí operačního týmu, který poprvé úspěšně oddělil siamská dvojčata spojená temenem hlavy. Tato operace trvala 22 hodin.
 
Při čtení knížky mi někdy běhal mráz po zádech, ten zase vystřídal obdiv k vytrvalosi Bena jít za svým cílem, k jeho trpělivosti při náročnýh operacích. Ben je silně věřící a jeho víra v Boha je tu často zdůrazňována, takže nevím, co by na to řekli ateisté. Já tento problém neřeším. Pro mě má zlaté ruce.

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová