S Patrickem v posteli

10.12.2013 20:15

Co na tom, že všechny moje spolutrpitelky z pokoje č. 7 jsou již doma a já mám kolem sebe pět prázdných postelí. Tu následující (doufám, že skutečně poslední) noc v nemocnici si užiji. Rak mi totiž z hromady knih doma na stole přinesl skutečný skvost: Simon Winthrop - Mentalista - Rozluštěte tajemství a triky z populárního seriálu.

 

Patrick Jane ze seriálu Mentalista (hraje ho Simon Baker a jak jeho jméno napovídá, právem "patří" do Baker Street 221B) je autorovi názorným příkladem při jeho snaze odhalit čtenáři tajemství, jak se stát mentalistou. Není to žádné sci-fi. V podstatě z většiny z nás, samozřejmě po náležitém tréninku, mohou být úspěšní mentalisté a nemusíme být zrovna vyšetřovatelé zločinů. Chce to jen cvičit, cvičit, cvičit. Podepisuji každé slovo z první poloviny knihy, kterou jsem dosud přečetla.

 

"Naučte se přemýšlet ve slovech i obrazech, nabádá autor knihy (tj. propojujte obě mozkové hemisféry, neúnavně opakuji na svých kurzech). Když čtete knihu nebo novinový článek, čas od času se zastavte a představte si v duchu danou situaci. Budete si pak slova lépe pamatovat. Představte si například ..." Příklad z knihy neuvádím, protože na jiném místě vyzývá: "Vyhýbejte se všemu negativnímu a lidem, kteří si jen stěžují..." Vyberte si jakýkoli text, co máte po ruce a vizualizujte ho!

 

Jelikož já jsem dnes ztělesněním optimismu, zítra jdu domů!, mám pro vás veselejší cvičení z další kapitoly. Sledujte dvě minuty tuto fotografii a pak, aniž byste se na ni dívali, popište vše, co jste si zapamatovali. Pak své záznamy zkontrolujte s obrázkem. Bude-li vás toto cvičení dělat více najednou, porovnejte své zápisy. Jsou v nich rozdíly?

 

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová