Příběhy z kostek

05.12.2020 20:07

Rory's Story Cubes je kostková hra, jejímž základem jsou klasické šestistěnné kostky, které ale mají místo teček (resp. číslic) různé obrázky - každá kostka jiné. Kostek je devět a jsou, jak již bylo napsáno, šestistěné, což dává 54 obrázků a něco málo přes 10 milionů různých kombinací. Hrát můžete sami nebo v libovolně velké skupině hráčů.

 

Pravidla jsou více než jednoduchá. Některé z možností hraní:

1. Hodíte kostkami a z padlé kombinace obrázku poskládáte příběh. Začnete 'Bylo, nebylo...' a pak už pokračujete v příběhu a v libovolném pořadí zapojujete obrázky z kostek.

2, Vyberte si nějaký název nebo téma příběhu a pak hoďte kostkami a zkuste vést podle padlých obrázků příběh a při tom naplnit zvolené téma či název.

3. Rozdejte kostky hráčům (nic se neděje pokud někdo bude mít víc kostek a někdo méně) a pak postupně každý hráč hodí svou kostkou a podle padlého obrázku se pokusí navázat na společně vytvářený příběh.

 

Ve hře nejde ani tolik o vítěze jako o zábavu a rozvoj představivosti. Samozřejmě nic nebrání tomu určit vítěze s nejobratnějším jazykem. Na webu storycubes.com najdete další způsoby hraní (hlavně variace úvodní fráze) i jiného využití (výuka cizího jazyka, aktivity se skupinami děti - např. školní třída, atd.).

 

Zdroj: Zatrolené hry

 

Vyzkoušejte si hru, vymyslete příběh: 

 



 

 

 

 
'Pravidla' jsou více než jednoduchá. Některé z možností hraní:
 
Hodíte kostkami a z padlé kombinace obrázku poskládáte příběh. Začnete 'Bylo, nebylo...' a pak už pokračujete v příběhu a v libovolném pořadí zapojujete obrázky z kostek.
Vyberte si nějaký název nebo téma příběhu a pak hoďte kostkami a zkuste vést podle padlých obrázků příběh a při tom naplnit zvolené téma či název.
Rozdejte kostky hráčům (nic se neděje pokud někdo bude mít víc kostek a někdo méně) a pak postupně každý hráč hodí svou kostkou a podle padlého obrázku se pokusí navázat na společně vytvářený příběh.
Ve hře nejde ani tolik o vítěze jako o zábavu a rozvoj představivosti. Samozřejmě nic nebrání tomu určit v

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová