Pod širé nebe nebo do posilovny?

20.01.2014 21:05

I když mi dělá dobře, nejsem ještě chůzí natolik praštěná, abych si "zpívala v dešti". Rozhodla jsem se proto hledat alternativy. O H.E.A.T. programu si v našem městečku mohu nechat jen zdát. Pátrala jsem proto alespoň po "chodící mašině". 

 

Bohužel jsem "divná" a pokud se na mne někdo už při prvním setkátní tváří a hovoří se mnou stylem "ženská, co ty tu chceš, pro tebe tu není místo, tady o to je velký zájem, toto je pořád obsazené, jo, může se stát, že přijdete a stroj bude obsazený, ne objednat se na určitou hodinu nemůžete...", začne to uvnitř mne drnčet a mám po chuti vidět toho nabušeného hocha ještě jednou. 

 

Zkusím to ještě jinde. Anebo si zítra vezmu deštník...

 

Mozkový jogging si můžete užít v suchu:

 

Kolik h potřebujeme, abychom dostali velikánskou hromadu vymlácené slámy?

 

Vyplňte všechna políčka čtverce číslicemi od 1 do 9 tak, že součet všech řad, sloupců i úhlopříček bude stejný. Každé číslo můžete použít jen jednou.

 

Dopadli jste na betonový chodník z šestimetrového žebříku. Jak je možné, že nebudete vůbec zraněni?

 

Jaký je nejmenší počet ryb, který může plavat v této formaci: dvě ryby před rybou, dvě ryby za rybou a ryba mezi rybami.

 

Přikreslete do následujícího zápisu jen jedinou rovnou čárku tak, aby rovnost platila.

 

Hodíte míček veškerou svou silou a on se k vám vrátí, aniž by se čehokoliv dotkl. Míček není k ničemu uvázán ani se od ničeho neodrazí. Jak je to možné?

 

Vypínač světla je na druhé straně pokoje, než stojí vaše postel. Přesto je možné tímto vypínačem zhasnout světlo a skočit do poslete dřív, než bude v pokoji tma. Jak to můžete udělat?

 

Spojte všech 9 teček čtyřmi úsečkami. Musíte kresilt jedním tahem, aby spojení nebylo přerušeno, ale čáry se mohou křížit. Použito v jedné reklamě na nejmenovanou banku. :)

Zdroj: Raymond Blum - Hlavolamy, hry a karetní triky

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová