Pochodem vchod!

12.04.2019 11:54
Hugh O´Donovan, Všímavá chůze, Vykročte na cestu k duševní a fyzické pohodě, Nakladatelství ANAG, 2016, ****

Anotace:
Před šesti milióny lety bylo úkolem vyvíjejícího se lidského mozku pouze ovládání tělesného pohybu. V knize Všímavá chůze nás psycholog Hugh O´Donovan zavede zpět k tomuto základnímu spojení pohybu těla a mozku, soustředí se na jednoduchý akt pohybu a sleduje, jak můžeme dosáhnout vnitřního klidu a pohody. Autor spojuje koncept všímavého pohybu spolu se třemi cestami pro lepší život – mluvením, meditací, chůzí – a ukazuje nám, jak se lépe vypořádat s vnitřními a vnějšími rušivými vlivy, které kříží cestu k našemu duševnímu štěstí, a zároveň přitom zlepšit naše fyzické zdraví.

Kniha obsahuje jednoduchá cvičení pro to, abychom mohli začlenit všímavou chůzi do našeho každodenního života: od chůze po schodech, přes chůzi v parku až k chůzi po horách. Je určena pro příležitostné turisty, lidi procházející se po městě i pro ty, co se znovu učí chodit po nemoci. Udělejte své první kroky na cestě k fyzickému zdraví a duševní pohodě.

 

 

K oficiální anotaci mohu dodat jen to, že publikace je napsána srozumitelně, věrohodně, prakticky, podnětně. Jen doufám, že po rekonvalescenci dvakrát zmordovaného kotníku najdu v sobě dost vůle a disciplíny, abych se vydala na všímavou pouť. Tentokrát už NW hole doma nenechám.

 

Knihu jsem si vypůjčila v knihovně.

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová