Pachatel se vrací na místo činu

01.10.2014 00:00

Po roce jsem se vrátila na místo, které naprosto změnilo můj náhled na pohyb. Před třemi lety, ještě coby zarputilá odpůrkyně jakékoli fyzické námahy, jsem po dlouhých letech stanula v tělocvičně naproti cvičitele Tai Chi Milana Kovára a jeho ženy Aleny. Z jeho úst jsem tehdy uslyšela velkou pravdu: "Na hodinách Tai Chi jsou nejzdravější lidé. Cvičenci se totiž musí tolik soustředit na pohyby svého těla, že jim nezbývá čas myslet na to, co je bolí, trápí.

 

Bohužel jsem tehdy po dvou lekcích byla rozhodnutá, že vrátím všechny "papíry na hlavu" z ČSTPMJ a v tělocvičně se už nikdy neukážu. Nic jsem si nepamatovala. V Tai Chi totiž při každém pohybu dělá každá ruka, noha a zároveň trup zcela jiné, navíc koordinované, pohyby. No prostě makačka na bednu. 

 

Bohudík mě podržela "moje" seniorka, účastnice akcí v knihovně. Dala mi pár lekcí doučování a já to tenkrát díky ní nevzdala. Po roce předoperačních, operačních a pooperačních peripetií jsem zpět a neskonale si užívám už potřetí první třídu. Klídek, pohoda, doporučuji!

 

 

Cvičení:

K mozkovému joggingu neodmyslitelně patří pohyb. Pokud jste tak už neučinili, zapište se do nějakého "pohybového kroužku". První lekce bývají většinou na zkoušku, zdarma. Obejděte vše, co vaše okolí nabízí a vyberte si. Anebo zůstaňte alespoň u toho (ob)procházení :).

PS: Moje běhna také nezahálí. Řídím se radami svého kouče a šlapu o sto šest :).

 

Dále

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová