Naked aqua jogging

14.05.2014 00:00

Jakmile naše puritánská Kačka zaslechla, že naším dnešním hlavním cílem je Yrjönkatu Swimming hall, nebo-li "nahatý bazén" se saunou, odmítla vystrčit zobák z kolejí.

Vydaly jsme se tedy bez ní. Nejdříve jsme prošli nejoblíbenější helsinskou pláž Hietaranta. Bylo sice krátce po poledni, ale na stezce jsme potkávaly spoustu kondičních chodců, běžců, cyklistů, maminek s kočárky, lidí venčících pejsky či jen tak bloumajících, jako my. Samozřejmě nás cestou provázela i spousta zvířátek. Kačka zaváhala :).

 

Naším prvním cílem byla proslulá kavárna Regatta. Jakmile ve Finsku vysvitne sluníčko, vyjde celý národ ven, aby si jeho paprsků alespoň chvíli užil. Proto bylo narváno nejen uvnitř, ale také venku. Sedly jsme si k moři, popíjely dobrou kávu a uždibovaly sladký korvapuusti.

Pak jsme se teprve vydaly do "nahatého bazénu". Zde jsem objevila další skvělou finskou specialitu - aqua jogging. Plavání, sauna, aqua jogging - dvě hodiny skvělé relaxace!

 

Ve vodě vyhládne. Vyjely jsme proto na vyhlídkovou věž protějšího hotelu Torni a v tamní kavárně si daly vynikající čokoládu. Kulíšek je k mým fotografickým eskapádám velmi shovívavá. Proto mne překvapilo, když mi sama doporučila: "Až půjdeš na záchod, vezmi si s sebou foťák." Stálo to za to :).

Viděla jsem z něj dokonce i naši dnešní obrovitou "houpací postel".

 

Čuchonské tlačky naší Kačky - den sedmý

 

Nestydy nestydaté, džogovat v nahatém bazénu. Já bych si neodložila ani pírko, byť tam byly jen samé kačeny! Zůstala jsem raději doma a před dalekou cestou relaxovala s Beníkem. Už jste vyluštili jeho včerejší záhadu?

 

Večer jsme se nalodily a v náručí zdatného Vikinga jsme se vydaly vstříc dalším dobrodružstvím. Loď ahoj!

 

Krokoměr dnes 18 924, celkem 99 214

 

Cvičení

Zdroj: Lloyd King - Testy kreativního myšlení

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová