"Boží" Žítkovské bohyně

03.10.2014 00:00

Přiznávám, že jsem měla trochu obavy, jak se Dodo Gombárovi podaří zhmotnit úspěšný román Kateřiny Tučkové na divadelní scéně. Vůbec jsem si nedokázala představit, jak se vyrovná s několika časovými rovinami, kterými děj knihy prolíná.

 

První dojem ze zlínského divadla byl rozpačitý. Nejsem zvyklá na "moderní socialistické budovy". Divadla v Ostravě, Brně či Praze, která jsem navštívila, jsou historická a více slavnostní. Poněkud strohým dojmem působila i otevřená scéna - železná autobusová zastávka, která se proměňovala v obchod, psychiatrickou léčebnu, pokoje...

 

Ovšem jakmile na jevišti zazněl první hlas, celé hlediště zmklo a do přestávky, celé dvě hodiny!, ani nedutalo. Po přestávce, kdy se na jevišti objevilo kolumbárium, to bylo ještě silnější. Skvělé! Pan režisér svůj úkol zvládl bravurně! Doporučuji knihu i divadelní představení.

 

Cvičení:

 

"Prý" první tři slova, která v této změti najdete, vás charakterizují. Já jsem našla kniha, boty, nákup. Která najdete vy? A kolik jich odhalíte? (jednosměrka!)

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová