Léto s mozkem

21.06.2013 22:53

Třídenní saunování ve vlaku na trase Vyškov - Brno mám konečně za sebou. Lehčí o pár litrů tekutin a bohatší o několik inspirací a zkušeností. Které si cením nejvíce? Přednášela jsem jako úplně poslední. Přesto se mi podařilo propašovat do upocené a unavené auly humor, ba dokonce smích. Pevně věřím, že to nebyl výsměch ;). Bylo velmi příjemné odcházet dlouhou halou a loučit se s usměvavými tvářemi s jiskřičkami v očích.

 

I přesto že oficiální výzkumy praví, že do věkové skupiny osob nad 65 let věku na konci roku 2011 patřilo 1,701 milionu osob a senioři se tak podíleli na celkové populaci 16,2 % a podíl osob starších 60 let by měl v roce 2030 dosahovat 31 %, starších 65 let více než 24 %,  téma "Senioři v knihovnách" nikdo nebude považovat za pochmurné.

 

Pomalu končí první letní den. Období, kdy nechodíme ani do školy ani do kurzů, ale potíme se v zaměstnání, v lepším případě lenošíme u vody, touláme se po horách či obdivujeme krásy hradů a zámků. Vzpomeňte však na "poučku": Mozek se chová jako sval. Nebudete-li ho používat, namáhat, atrofuje. To však nemohu - z profesionální hrdosti :) - dopustit. Proto u každého deníkového zápisu najdete jednu "letní" mozkolamku. 

 

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová