Letní škola kreativity

05.06.2020 10:18

Knihovna Karla Dvořáčka ve Vyškově Vás zve do Letní školy kreativity. Přihlášky a platby na jednotlivé druhy workshopů přijímáme od pondělí 8. června 2020. 

Akce se konají vždy ve středu, knihovna se otevírá v 9.00 h., začátek v 9.10 h. Nižší kurzovné platí pro držitele platného čtenářského průkazu do Knihovny Karla Dvořáčka a jejích poboček.
 

Hrátky s pamětílektor Zdeňka Adlerová4 lekce, 1., 8., 15. 7. a  12. 8.,  počet míst není omezen, držitelé permanentky na Hrátky s pamětí na uplynulý školní rok mají účast zdarma. Ostatní 100/200 Kč.

Jsme tím, co si pamatujeme. Bez paměti mizíme, přestáváme existovat, naše minulost je vymazána a přece věnujeme paměti jen málo pozornosti, kromě případů, kdy nás opustí. Děláme strašně málo k jejímu procvičení, živení, posilování a ochraně. Mark Twain

V Hrátkách s pamětí nezkoušíme ani netestujeme. Provádíme jednoduché a zábavné úkoly, které slouží k pravidelnému „domácímu“ tréninku mozku.

 

22. 7. 2020, Muzikoterapie, lektor Tomáš Jarošek, kurzovné 250/300 Kč. Počet míst omezen.

Radost s Harmonií Zvuku
Muzikoterapeutický seminář určený pro dospělé zaměřený na prožitek společného souznění, radosti, hravosti a tvořivosti. Vyzkoušíte si nové nástroje, na které umí hrát každý - není potřeba předchozí zkušenosti s hudbou.
Podle nálady skupiny se kromě hravosti můžeme dotknout i hlubších témat, jako jsou nové výzvy, které jsou nám víc a víc v těchto časech přinášeny.

 

19. 8. 2020, Arteterapie IJana Havlik, kurzovné 350/400 Kč včetně materiálu. Počet míst omezen.

Workshop MANDALY tvořené ze semínek, zrníček a luštěnin na dřevotřískovou desku. Vznikne tak krásný doplněk k pověšení do interiéru. Úvod meditace. 

26. 8. 2020, Arteterapie IIJana Havlik, kurzovné 350/400 Kč včetně materiálu. Počet míst omezen.

Osobní motivační citát na tvrdý karton. Úvod meditace. Následuje cesta k nalezení vhodného osobního citátu, rozložení slov do kompozice a následné hraní s písmenky barevnými permanentními fixy. 

Arteterapie je nástroj pro osobní rozvoj. Kreativita jako zdroj inspirace - bez omezení a hranic. Naladění na vlnu kreativity otevírá netušené možnosti.

Arteterapie je pro nás všechny, kdo jsme zapomněli jaké to je být dětmi a tvořit si jen tak pro radost. Bez výsledku, bez omezení, bez hranic. Arteterapie otevírá skryté možnosti, talenty a dary, odbourává strach a rozvíjí kreativitu. Bourá hranice i zaběhlé zlozvyky a vrací nás zpět k sobě, do svého středu...

Bližší informace na adlerova@kkdvyskov.cz.

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová