Je vám více než sedm let? Nezoufejte, není vše ztraceno!

28.02.2014 00:00

Ještě dnes se mi vybavuje můj první "výchovný" koncert. Skoro celý první stupeň sídlištní základní školy nacpali pedagogové do kinosálu, ale místo pohádky na plátně jsme se na podiu dočkali pana Ilji Hurníka. Ano, co si zapamatujete "pod emocemi", to do smrti nezapomenete :).

 

To, že má hudba na člověka pozitivní vliv, dnes už nikdo nezpochybňuje. Mnohé výzkumy dokazují, že zejména aktivní muzicírování pomáhá dětem se čtením i matematikou. Také nejnovější studie dokazuje, že hudební průprava před dosažením sedmého roku věku má významný vliv na rozvoj mozku. 

 

Hudba však také může ulevit od chronické bolesti a depresí, stimuluje pravou mozkovou hemisféru a tak ji v podstatě "cvičí". Uznejte, není přece příjemnějšího mozkového joggingu, než se pohodlně posadit či dokonce lehnout a poslouchat. A je úplně jedno, zda to bude Ravel, Apocalyptica, Nick Cave, Vivaldi nebo Janáček

 

Nuže poslouchejte, muzicírujte, nebo si k víkendovému výšlapu pusťte pochod.

 

 

92 + 5 = 97 km

 

PS: V jiném městě, jiná škola, jiné kino po letech. Původně jsme měli shlédnout film k výročí Velké říjnové, ale "něco" se prý pokazilo a do promítacího přístroje byl vložen český povídkový film Hry lásky šálivé. Dodnes vidím Slávku Budínovou s prachovým peřím ve vlasech:). Chcete si dobře pamatovat? Zapojujte emoce!

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová