Zklamání

03.03.2014 00:00

Tak jako herce nemůžeme posuzovat podle jeho rolí, spisovatele si nelze idealizovat podle skvělých knih. Solidnost holt není synonymem úspěchu.

 

Již několik let zvu spisovatelku X.Y. na náš Literární čaj. Vždy jsem respektovala její program nabitý besedami nejen v rodné vlasti, ale i v zahraničí. Loni v srpnu svitla naděje:

 

30. 8. Dobrý den paní ..., jelikož jste se nám neozvala, našli jsme na prosinec jiný program. Stále však máme zájem s Vámi besedu uspořádat. Výši Vašeho honoráře respektujeme. Máte volné termíny v lednu, únoru, březnu 2014? 
 

30. 8. no jo, se mnou je to fakt blbý... někdy po novém roce se chystáme na Srí lanku. Určitě v únoru, ale asi  i kus ledna a možná března, takže vůbec nevím. Pravděpodobnost, že budu někde na Moravě silně vzrůstá od května, protože asi budeme na chatě, kam nám děti distribuují vnoučata. Takže nechme to na to jaro. Květen, červen? Šlo by?
 

30.8. Šlo by, ale potřebujeme to vědět cca 2 měsíce dopředu. Šlo by to?
 

30.8. jo, ale připomeňte se v březnu.  To už budu vědět a můžeme se domluvit přesně.
 

3. 3. Dobrý den paní ..., prosím, napište mi, zda se můžete zúčastnit Literárního čaje o páté, který pořádá Klub přátel KKD www.klubpratelkkd.cz v naší knihovně.(Viz korespondence níže). V současné době máme tyto volné termíny... Děkuji Vám za brzkou odpověď. Zdraví 
 

3. 3. Dobrý den. Nemůžu. Celý květen už mám plný.
 

3. 3. Dobrý den paní ..., domlouváme se spolu již velmi dlouho. Sama jste mi napsala, že v květnu můžete, ale přesný datum mi sdělíte až v březnu. Co máme tedy udělat pro to, abyste k nám přijela?
 

3. 3. Já jsem vás varovala, že to se mnou bude na nic. v květnu mám dvě zahraniční cesty. V červnu pak ještě jednu. Celý červenec a srpen máme na chatě vnoučata (střídavě šest kousků), to v tom zase nechci nechat manžela samotného... nechcete se na mě vykašlat? Já bych se fakt nezlobila.
 

3. 3. Děkuji za odpověď. S takovou si skutečně Vaši návštěvu musíme odepřít. Zdraví
 

 

Zdroj: Robert Allen - Velká kniha IQ testů

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová