Dušičkový výlet (a kachny)

27.10.2013 19:23

To jsem ještě nezažila! Moje letošní čtyřicátá dušičková návštěva hrobu byla naprosto unikátní. Ano, zažila jsem i zde na Severu dny, kdy jsem se neklepala zimou a vlahé večery, kdy jsem cestou z kopce viděla pod sebou "poslední městečko" rozzářené teplem svíček. Ovšem nikdy jsem na hřbitově nepotkala bábinku v letním kostýmku či děti v tričku s krátkým rukávem. 

 

Nechali jsme se s Rakem zlákat slunečným počasím a reportáží v Toulavé kameře a navštívili nedaleké Miniarboretum. Procházka mezi stovkami různých dřevin a zejména čarověníky byla příjemná. Pravda, na zpáteční cestě jsem smíchy mále pustila volant, když Rak opět prošlapával "zelenou" paměťovou stopu: "... no, bylo to pěkné, ale tam guča, tu guča, samé guče (rozuměj chomáče, koule - tvar čarověníků)..." Okamžitě mi naskočily kachny z cimrmanovské krimikomedie Rozpuštěný a vypuštěný :).

 

Dnes jsem pro vás vybrala cvičení z knihy Allena Bragdona Trénink obou polovin mozku. Její název mějte neustále na paměti. Pouze zdánlivě se jedná "jen" o levou hemisféru, která má na starosti mimo jiné čísla. K vyřešení úkolu budete potřebovat také pravou polovinu :).

 

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová