Den první – Pokus o pozitivní myšlení

02.12.2013 17:13

Ráno jsem „popřála“ bábince k 97. narozeninám, které už podeváté slaví s bezva partou někde mezi hvězdami. Doufám, že se všichni nezruší natolik, aby na mne alespoň jeden z nich mohl zítra dohlédnout!

 

Málem mi ujel autobus. Nejen že jel o 25 minut dříve, než jsem „myslela“, ale dokonce o 4 minuty dříve, než správně měl. Po pěti minutách trysku jsem se, funíc na sedadle, rozhodla, že dnes už raději myslet nebudu. Paráda!

 

(Mozek však pracuje i beze mne a ihned asociuje: „Je to paráda, lehnout si na záda a číst si. S rukou za hlavou usínat s představou…“…ty raději publikovat nebudu…)

 

Smířená s tím, že se do nemocniční postele dostanu až odpoledne, jsem s tupou houbou v hlavě příjemně snášela cvrkot v čekárně, sesterně, ordinaci, chodbě, vyšetřovně, jídelně… Černý scénář z povídky Šimka a Grossmanna „Jak jsem ochořel“ se nekonal. Již před jedenáctou jsem mohla opustit židli, vybalit si svých pár švestek a vklouznout pod erární deku. Oběd byl jedlý a velmi dobře se po něm spalo.

 

Celý den mi dělají společníka (kromě pěti také přijímaných) fejetony Rudolfa Křesťana.  Ten první v knize „Co mají Skotové pod sukní“ se jmenuje Pokus o pozitivní myšlení. Já ty neurony snad neuspím! Nechám to na zítřek profesionálům.

 

Pro případ, že by mne skalpely, katetry, laparoskopy a jiné příšery zdržely v Morfeově říši, mám pro vás dlouhodobější úkol. Na t omto obraze (olejomalba, Discussing the Divine Comedy with Dante,Diskuse-rozprava nad Dantovou Božskou komedií, autoři: Dai Dudu; Li Tiezi; Zhang An; malíři z Číny) je 103 známých historických osobností. Najdete je všechny? Samozřejmě, že řešení najdete na internetu, ale nešvindlujte! Pokuste se nejdříve identifikovat alespoň polovinu. Pro zvětšení klikněte na obrázek.

 

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová