Kdepak cumberbitch, ženská od plotny!

17.11.2013 22:47

Tak ty jsi vyměnila Bruce Willise za Benedicta Cumberbatche... opáčila lakonicky Kulíšek na mé dnešní skypové "výlevy" ohledně mého současného favorita. Ano, vyměnila. To, že stárnu já, ještě neznamená, že nemohou mládnout mé idoly.

 

Už jsi s ním viděla jiné filmy než Sherlocka? otázala se. Neviděla. StarTrek jsem prošvihla a ostatní je v angličtině.

 

Dobrý důvod začít se konečně učit anglicky! nezapomněla si rýpnout. Než bych zvládla sledovat film v jeho rodném jazyce, bude z něj děda. A to už budu rozhodně "mít" někoho mladšího. A možná konečně dojde na Čecha nebo Slováka.

 

Velice mne pobavil článek Díky snění o idolech můžeme být lepší i doma v posteli. Mám sice rok a půl zpoždění, ale já jsem šiková, doženu to. Už taky chápu, proč Max poslední dobou kňučí ze spaní a kope nožičkami. Asi má málo místa. :)

 

Čekají mne dlouhé dny v práci a ve čtvrtek odjezd do matičky Prahy. V týdnu nebude na vaření čas. Max se spokojí s granulemi a sirupem proti kašli, ale Rakovi by voda z potoka nestačila. Vyplenila jsem proto suroviny z mražáku, abych do něj opět naskládala krabičky s fazolkami nikoli na smetaně ale na kozím mlíku, kuře na kysaném zelí - všechny recepty jsou s bramborem či bramborovým knedlíkem, u nás vévodí rýže! - a vepřové v anglické omáčce.

 

Máme nový přírůstek na dvoře - šest leghornek. Dnes už jsme našli jedno bílé vajíčko. Na velikonoce půjdou na dračku.

 

A taky jsem se před chvílí rozhodla, že nenapíšu knihu o trénování paměti pro seniory. Přemýšlela jsem o této nabídce jednoho nakladatelství dost dlouho, aby mi došlo, že nejsem žádná "objevitelka". Pro individuální trénink je k dispozici spousta titulů, a já bych vlastně "z deseti knih napsala jedenáctou". Dopadla bych stejně jako jistá "spisovatelka" z Včelné, která má na svém kontě hezkou řádku publikací. Ovšem poslední stránky vždy tvoří sáhodlouhý seznam "zdrojů". Nejvíce mne rozesmálo, když jsem v "citacích" našla i její předchozí knihy. 

 

Mozkolamky:

 

Pes Fido je přivázán ke stromu provazem dlouhým deset metrů. Chce se dostat ke své misce, která je patnáct metrů daleko, a tak odběhne a začne jíst. Nejsou v tom žádné triky - lano se nepřetrhlo, strom se neohnul. Nic takového. Jak to Fido udělal?

 

Matematik ve své závěti určil, že jeho žena dostane 1/3 jeho majetku, jeho syn jeho 1/5 majetku, starší dcera 1/6 majetku a jeho mladší dcera zbylých 9.000 dolarů. Která z jeho dcer dostane víc?

 

Víme, že školáků je 20, většina školáků jsou ignoranti, většina ingnorantů jsou ulejváci. Většina ulejváků jak známo chodí za školu. Otázka zní, zda z výše uvedených informací vyplývá, že do školy chodí pravidelně více než 16 školáků.
A) Ano B) NE C) Nelze rozhodnout.

 

Zdroj časopis 21. století

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová