26. Život je život - žij ho!

24.06.2016 16:50
Denní pozitiva:

20. 6. Kytička a obrázek od dětí vždy potěší.

21. 6. Jahody končí, maliny začínají.

22. 6. Na poslední lekci trénování paměti bylo veselo.

23. 6. Už čtvrtá kytka tento týden.

24. 6. Zpočátku to vypadalo, že "zůstaneme doma", ale pak jsme technické problémy vyřešili a vydali se na kolečkách do Finska.

25. 6. Oldtimer festival byl příjemný, Wales postupuje.

26. 6. Místo budíku ptačí zpěv.

 

Kreativita týdne: Papírová panenka z časopisu (pro dospělé) Kreativ

 

Kniha týdne:

Valérie Tong Cuong, Dílna zázraků

Nejdřív trochu s humorem. Při čtení poslední třetiny příběhu mi na mysli vytanul dialog Šimka a Grossmana o kvalitě textů písní. Šimek: „To jsou samý písničky o lásce. On ji má rád a ona ho nemá ráda, nebo ona ho má ráda a on ji nemá rád, v nejlepším případě se oba mají rádi, ale pak to má zase tak úžasně slabou melodii, která nemůže ukázat moje hlasové možnosti. Eloís, Eloís.“

A teď vážně, protože téma této knihy není žádná legrace. Šikana, domácí násilí – byť jen psychické, ale o to strašnější, život s traumatizující vinou, neukotvenost, samota. A tu se najednou zjeví „spasitel“, „opravář duší“. Že nic není takové, jak se na první pohled zdá, napovídá již text na obálce. Konat dobro a přijímat dobro lze jen tam, kde nejdříve bylo zlo. Záleží jen na nás, co si zvolíme, čemu se poddáme. Optimismus díla však, dle mého, netkví v jeho konci, ale právě v té poslední třetině.

 
Mozkový jogging:
Trénink dlouhodobé paměti. Podaří se vám přiřadit ke kadému herci přiřadit alespoň jeden název filmu, ve kterých hráli? Pánové, nenechte se odradit ženskýmrodem v oslovení.
 

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová