12. Život je hra - hrej ji

20.03.2016 21:49
Denní pozitiva:

14. 3. Sice nemohu letos v rámci Národního týdne trénování paměti přednášet, ale našla jsem on-line skvělý seminář Renaty Langráfové - Efektivní učení a fenomenální paměť.

15. 3. Po dlouhé době se mi opět povedl chleba bez pšenice.

16. 3. Našla jsem všechny pandy.

17. 3. Našla jsem zajímavý a povzbudivý citát pocházející z "verneovky" 20.000 mil pod mořem: Věda, chlapče, je plná omylů; ovšem omylů, kterých se máme dopouštět, protože nás přivádějí postupně k pravdě." Jsem si jistá, že to platí i o životě.

18. 3. Zvládla jsem origami motýla.

19. 3. Ráno jsem se vzbudila a nic mne nebolelo. :)

20. 3. Zima skončila. Nastává nejkrásnější a mé nejmilejší roční období jaro.

 

Kreatitiva týdne: Origami motýl

 
Kniha týdne: 

Emma Healeyová, Kam se poděla Elizabeth

Příběhy s "Alzheimerem v hlavní roli" nebohou být "strhující". Jedná se vždy o smutný popis člověka, který ztrácí, nebo již z velké části ztratil, svou paměť. O popis těžkých životních situací, ať už se na ně díváme očima nemocného či pečujícího. Svým způsobem jsou postižené obě strany.  Cenu za autenticitu si autorka určitě zaslouží, protože základní příznak nemoci - fungující dlouhodobá a ztráta krátkodobé paměti - skvěle ztvárnila ve dvou časových rovinách, ve dvou záhadách, které se postupně před čtenářem odvíjí. Tuto "alzheimerovku" řadím hned na třetí místo po Ještě jsem to já (Lisa Genova) a Zatmění mozku (J. Bernlef).

 

Mozkový jogging:

Najdete pandu? Všechny varianty, co existují.

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová