Ze závisti

30.07.2013 20:08

Mám závistivé auto. Stará Felicie těžce nesla, že v poslední době investuji pouze do svého chrupu a ji odbudu pouze tu a tam doplněním pohonných hmot. Nevzala zavděk ani dvojím mytím za minulý měsíc. Mimochodme stát v tomto ročním období pod lípami je za trest. Vím, mělo mne varovat její již několikatýdenní vrčení při zamykání a odemykání. Bohužel jsem její taktní připomínání se nebrala vážně. 

 

Dnes jí došla trpělivost. Ráno, opět pod lipami kousek od knihovny, se odmítla nechat uzamknout. "Tak, teď se mi budeš muset věnovat. Zůstat se mnou, vrátit se domů, nebo ještě lépe za těmi šikovnými brášky, kteří mne opečovávají mnohem lépe než ty!" vyhrožovala, zatímco já jsem zápasila se zámkem. Nakonec mi nezbylo, než ji potichu obejít, lstivým úskokem se vplížit dveřmi spolujezdce, tiše zacvaknout západku zevnitř a uzamknout z druhé strany. Nicméně s touto fintou bych podruhé určitě neuspěla a tak dosáhla svého. V tuto chvíli si už lebedí v motowellnes. Ať to stojí, co to stojí ...

 

Konečně se trochu ochladilo. Než škrtnete v krbu, pod táborákem či grilem, využijte zápalky k zábavnému procvičení mozku. Tyto hlavolamy jsou z knihy Vlasty Demeterové.

 

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová