Zdechl mi kůň aneb Kovářova kobyla

29.03.2014 00:00

Já za to fakt nemůžu. To ta bludiště. Už jsem jich vybloudila tolik, že schopnost předvídat, kterou také kromě schopnosti soustředit se tato cvičení trénují, u mne začíná dosahovat antických rozměrů. A k tomu ta moje pusa nevymáchaná. Ale popořadě.

 

Zatímco pod okny kytičky krásně kvetou, na oknech si už zoufaly. Proto jsem v sobotu konečně pořídila nové květníky a všechno přesadila.

 

Večer jsem na sebe naplácala bahenní masku, vlasy prohnala křovím, aplikovala blyšček na pyšček a vydala se na galavečer. 

 

Zdejší Divadlo Haná slavilo 150 let od svého vzniku. Původní Spolek Haná sice nesl přízvisko čtenářský a zpěvácký, ale již následující rok po jeho založení sehráli jeho členové první divadelní představení a s několika vynucenými přestávkami zde ochotníci působí dodnes. A čítárna, potažmo knihovna, samozřejmě také i když pod jinými jmény.

 

Nepatřím mezi pravidelné návštěvníky jejich představení (ach ty priority!), ale čas od času se ráda vracím jak do hlediště, tak ve vzpomínkách na své eskapády na prknech co znamenají svět. Sobotní exkurze do historie amatérského divadelnictví ve Vyškově byla velmi zdařilá. Autoři se s kvantem historických dat vyrovnali s humorem.

 

Dění na jevišti mne vtáhlo natolik, že jsem poslední repliku jedné scénky vyslovila nahlas pár vteřin před hercem: "Zdechl mi kůň!". Kolikrát jsem už napomínala účastníky svých kurzů: "Znáte-li řešení, chvíli mlčte, nevykřikujte ho, nechte čas ostatním, aby si užili ten pocit úspěchu." Ale někdy je to silnější! :)

 

Našla jsem pro vás na internetu Cvičebnici koncentrace zdarma. 

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová