Víkend pro psa

25.08.2013 20:09

Náš Max von Útulek je náruživý hospodář. S Rakem ryje na zahradě, sleduje přírůstky melounů a broskví, přepočítává narozené králíčky a poučuje slepice, jak snášet co nejvíce vajec. V kuchyni pak - uveleben na strategickém místě, t.j. lavici, aby měl přehled, dává bedlivý pozor, zda správně krájím, mixuji, pasíruji a pěchuji do sklenic. Na večer je první u ohniště a hlídá, abychom ani jeden špekáček nepřipálili. Je to prostě nejdůležitější tvor naší rodiny :).

 

Zajímalo by mne, kam se ztratil, když se mne Kulíšek večer zeptala: "Mami, chceš bahenní masku? Je přímo z Ameriky!" Bylo mi jasné, že dárek, který dostala od spolužačky, potřebuje nejdříve bezbolestně vyzkoušet na dobrovolníkovi. Když to na mě napatlala a nic se nedělo, namaskovala se také. Vypadaly jsme jak příslušnice SEAL a náš pes nikde. On to asi opravdu bude hospodář a ne obranář. :)

 

 

Dnes si potrapte své hlavinky Darwinkou. Je to skvělé verbálně-logické cvičení, kdy z prvního slova musíte dojít ke druhému slovu přes daný počet přechodových slov tak, že vždy změníte pouze jedno písmenko. Např. MOŘE - MOJE - MYJE - VYJE (od moře k vyje přes dvě přechodová slova).

Použijte dvě přechodová slova, abyste se dostali od - k:

PUKY - TAKY
GUMA - PUSŤ
MASO - LINO
PLOD - MLAT
NESU - NEBO
MATE - SELE

Více darwinek najdete např. na těchto stránkách.

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová