Včera, dnes a zítra

28.07.2013 22:35

Služba u hladového tiskového okénka je naprosto devastující. Jsem totiž nenasytná a v pátek jsem si domů donesla plnou tašku magazínů. V sobotu jsem řádila ještě "zpaměti" - zavařila meruňky na kompot, na koláč, uvařila meruňkovou marmeládu a usušila bazalku. Neděla už byla ve znamení tisku.

 

V jednom časopise jsem našla recept na zavařené pikantní zelené fazolky. Proč jednoduše nastrkat zeleninu do mražáku, když ji mohu ve čtyřicetistupňových vedrech složitě zavařovat, že ano? Předpis měl však jednu zázračnou, volitelnou, ingredienci - chilli papričku. Rakovi zajiskřili oči a ochotně pomáhal :). Další zajímavý recept na maďarský perkelt také nemohl být ponechán bez povšimnutí.

 

Sobotní žhavá noc byla stylová. V devět hodin jsem vzala do ruky knihu, v devět patnáct začala na nedalekém hřišti Letní noc. Výběr písní mi vyhovoval - Katapult, Olympic, country..., ovšem ta faleš mi trhala uši. V jedenáct hodin začal bouchat ohňostroj a štěkat Max. Nemá rád petardy. O půl jedné jsem knihu dočetla. Přes vesnici se nesla lidovka... 

Na studené chodbě bylo nejlépe. Zítra v klimatizované kanceláři to bude ještě lepší :)

 

Chápu, že v těch tropických vedrech nemohu po vás chtít velké intelektuální výkony :). Pokuste se tedy pouze jednu minutu soustředit na tento obrázek a pak - zpaměti - nakreslit to, co jste si zapamatovali. Procvičíte si pracovní (krátkodobou) paměť a pravou mozkovou hemisféru.

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová