Tradice byla dodržena, všichni přežili

26.09.2014 00:00

Autoškolu jsem dělala před 25 lety a po ní jsem osm let nesedla za volant. Když mi můj minulý zaměstnavatel naznačil, že sice mohu povýšit, ale nikoho pak nebude zajímat, že mi "už" jede autobus domů, musela jsem své řidičské umění opášit. Koupili jsme staršího Favorita, s rodinným učitelem autoškoly jsem se v něm párkrát projela a absolventskou jízdu jsme naplánovali do Věžek na zahrádkářskou výstavu. Pohoda.

 

Dcera poprvé řídila letos v létě v autoškole v Praze. Jelikož se pohybovala pouze po městě, domluvili jsme jí ještě pár kondičních jízd kolem Vyškova. Odpoledne jsme vyrazili do Věžek s Kulíškem za volantem. Černoočko sice souhlasil, ale i když nemám oči vzadu, hmatatelně jsem cítila nervozitu nejen nalevo, napravo, ale i ze zadního sedadla. Přežili jsme bez ztráty kytičky, t.j. bez přestupku či pomačkaných plechů, údů... :)

 

Rak s námi odmítl jet. "Za trest" jsme mu koupili semínka na obrovské papriky a příští rok očekáváme stejnou úrodu, jako ve stánku :).

 

Osmikilový meloun už umí :)

 

Cvičení:

Základní škola pořádá každým rokem sběr starého papíru. Cena za 1 kg starého papíru ve výkupu je nyní o 0,50 Kč vyšší než vloni. Vloni škola získala za 600 kg papíru 900 Kč. Kolik korun získala za sběr starého papíru škola v letošním roce, když víte, že celková hmotnost papíru byla o pětinu nižší než vloni?

a) 1 200 Kč

b) 960 Kč

c) 720 Kč

Zdroj: Soubor úloh pro rozvoj funkční gramotnosti PIAAC

 

Dále

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová