Tož nam bude premierovat ostravsky chachar

25.06.2013 19:50

Tak nevím, mám být hrdá, že můj rodák stane na postu nejvyšším? Co já vlastně o něm vím? Co víme o politicích, kteří ze všech koutů republiky přicházejí do matičky Prahy, aby zde (pro)hospodařili, (o)vládli, nalezenou vládu věcí našich lidu (od)vrátili? Když se podívám zpátky, tak zřejmé je jen jedno: přišli, nahrabali, rozfofrovali, zatrafikovali a šli. Jeden jak druhý... Ale kdo ví, třeba ještě stojí nějaký "černý vzadu", který nás v budoucnu překvapí. Samozřejmě příjemně. Opačnému pólu se už divit nebudeme ;).

 

Na silnicích naší vlasti tedy brzy nastane dvojitý ruch: pohodoví cestovatelé pojednou na dovolenou, turisti z donucení se budou stěhovat ze Strakovky zpět domů, do všech koutů republiky.

 

V této souvislosti se ptám: znáte Česko? Dokážete na slepé mapě naší republiky umístit města? S jak velkou odchylkou? Vyzkoušejte si své znalosti, prostorovou orientaci a odhad v této vědomostní hře. Zdatní poutníci či milovníci zeměpisu mohou vyzkoušet svou dlouhodobou paměť sémantickou také na dalších územích.

 

V levém menu uvedené stránky najdete také odkaz na údajně nejlepší hru na světě, pomocí níž si procvičíte sebeovládání, vůli, koncentraci, orientaci, barvocit, odhad, strategii, logiku... Nevím, zda je skutečně nejlepší, ale k zábavnému tréninku rozhodně přispěje.

 

Dále

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová