Můj nejmilejší pokrm je jídlo

14.03.2014 00:00

Všechno zlé je k něčemu dobré. Tuto větu jsem často slýchávala od svých prarodičů. Nezbývá, než s nimi, byť na velkou dálku, souhlasit.

 

Turistiku mám teď zakázanou. Pravda, ani jsem moc neprotestovala, protože chůze mi teď nečiní ono potěšení, co před nedávnem. Můžu se tak věnovat svým dalším vášním: knihy a vaření. U řezníka jsem vyzvedla objednané vepřové kůže a koleno a o víkendu budeme vyrábět sulc. Klouby už teď mlaskají :).

 

Odpoledne jsem z více než metru knih vybrala namátkou devět. Snadné čtení pro seniory s velkým písmem jsem záhy odložila. U kreslených vtipů Bez vodítka jsem se smála tak nahlas, že i Maxovi to bylo divné :).

 

Ovšem s Ephraimem Kishonem jsem udělala velkou chybu. S každou kapitolou jsem se sice bavila čím dál tím více, ale také jsem měla čím dál tím větší hlad. Pata nepata, co chvíli jsem se zvedla a pajdala do špajzu, lednice, kuchyňské linky... Naštěstí jsem o půlnoci dočetla poslední stránku, spolkla poslední kešu, zhasla a usnula. Nečtěte večer!

 

 

Co patří místo otazníku? P-Š-S-O-D-D-J-?

 

Doplňte tři společná písmena a vytvořte tak smysluplná slova:
. . . R
. . . IE
. . . YTO
. . . ŘIVA

 

Záměnou vždy jen jednoho písmene přeměňte klas v brok:
KLAS - . . . . - . . . . - . . . . - BROK

 

Poznáte, o jaké pořekadlo se jedná?
Disponuje dutým svalovým orgánem, zajišťujícím transport živin, plynů a odpadních látek, vytvořeným zchemicky odolného, velmi dobře tepelně i elektricky vodivého, leč měkkého kovu.

 

Zdroj: časopis 21. století

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová