S Cobenem v posteli

27.09.2014 00:00

V pátek kolem deváté večer jsem četla:


"Vyrazil jsem s Benediktem do baru zvaného Knihovna. Bar Knihovna vypadal skoro přesně jako knihovna - stará univerzitní knihovna obložená tmavým dřevem byla nedávno přeměněna na módní barové zařízení ve stylu retro. 

Majitelé byli dost chytří a neprovedli tu velké změny. V dubových policích ponechali knihy seřazené podle abecedy nebo Deweyho desetinného systému či jaký to knihovníci používají. Ze starého výpůjčního pultu udělali barový pult. Výpůjční lístky potáhli laminem a staly se z nich pivní tácky...

Mladé servírky nosily vlasy v přísně utažených drdolech a staromódní oblečení a samozřejmě také brýle s kostěnými obroučkami. Jo, moc fešné knihovnice. Jednou do hodiny se z reproduktorů ozvalo hlasité knihovnické psssst a servírky si strhly brýle, rozpustily vlasy a rozepnuly si horní knoflíček halenky. Laciné, ale fungovalo to."

Uznáte, že se tato kniha nedala odložit  V sobotu ve tři hodiny ráno jsem už věděla, kam a proč Natalie Averyová zmizela. :)

 

 

Cvičení:

Vezměte tužku a papír a napište obsah, včetně jmen hlavních hrdinů, knihy, kterou jste četli naposledy. Nemůžete-li si vzpomenout, podívejte se do své domácí nebo městské (vesnické) knihovny. A čtěte!

 

Dále

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová