Potulky

16.06.2014 00:00

Košický seminář má oproti jiným, které jsem v minulosti "absolvovala", jeden neobvyklý zato znamenitý rozměr: každá část programu se koná na jiném místě. 

 

Svůj křest ohněm - jinak se pobyt mezi čtyřiceti deváťáky, kteří mají 16. června (nejen) školu na háku, nazvat nedá - jsem pro/pře/žila v jedné z poboček Knižnice pre mládež. Bylo to náročné, ale tak zlé, že bych workshop musela po půl hodině ukončit, jako kdysi na domácí půdě, nikoli. Zejména díky podpoře a aktivitě učitelek a knihovnic jsme všichni vydrželi až do konce, ba i z několika "teenagerů" jsem vymámila nějaký výkon :). 

 

Odpoledne pokračovalo potulkami městem se skvělým průvodcem, spisovatelem a známou košickou osobností Milanem Kolcunem – přijel na kole, tudíž mi pomohl s mnemotechnikou k zapamatování si jeho jména a příjmení: kolo plné milých ocúnů.

 

První den zakončil příjemný poetický podvečer na nádvoří Veřejné knihovny Jána Bocatia. Místní herci recitovali za doprovodu kytary verše slovenské básnířky Maši Halamové. Chvílemi jsem měla pocit, že jsem na představení Alfreda Strejčka a Štěpána Raka.

 

Cvičení:

Rýmování patří k trénování paměti. Pokuste se vytvořit báseň (veršovánku), která bude, mimo jiné, obsahovat slova – v jakémkoli tvaru, pádu, čísle:

mák, oči, hvězda, list, jít, mlčet

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová