Odříkaného chleba největší krajíc

27.02.2014 00:00

Mobilní telefon beru jako nutné zlo. Vadí mi jeho cinkot při kurzech, přednáškách, v kině, na koncertě. Dnes odpoledne jsem si ho dokonce sama zapomněla vypnout a samozřejmě zrovna ve chvíli, kdy se lidé kolem mě "trápili" s mozkolamkou, Rak se mě nutně potřeboval zeptat, zda má koupit ta farmářská jelita, že vypadají čerstvě :).


To ovšem není nic proti mému rannímu "telemostu" z prodejny pro zahrádkáře. Rak nemohl sehnat semínka japonské ředkve Red Meat. Když už jsem při své dnešní marketové okružní jízdě míjela "ráj zahrádkářů", rozhodla jsem se učinit dobrý skutek a vejít dovnitř. Předpokládala jsem, že "nebude" a já budu "za ochotnou". Měli.


První telefonát: Kolik sáčků? Jeden. A vezmi taky Fragarin.
Máte fragarin? Co to je? Hnojivo na jahody. Aha, hnojiva jsou vlevo.

Motám se mezi semínky a hnojivy. Osloví mě starší paní: Můžete mi poradit, kterou odrůdu červené řepy mám vzít? Netuším, jsem přes kytky. Kýžené hnojivo nemohu najít, vidím pouze tříkilový balík jiné značky. 

 

Druhý telefonát: Jakou odrůdu červené řepy bys doporučil? Dlouhou. Mám vzít tři kila jiného hnojiva? Ne, to je na plantáž ne na náš záhonek.

Babi odchází s dlouhou řepou a já se stále motám kolem hnojiv. Nacházím Fragarex.

 

Třetí telefonát: Může to být Fragarex v krabičce velikosti prášku na nádobí? Tys to našla? Oni asi ani nevěděli, že to mají. Vem ho.

 

Za odměnu jsem si u pokladny přibrala Hořické trubičky. Bez telefonátu.

 

Zdroj: Časopis 21. století

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová