Noci dlouhých pil a jiné špitální zkazky

08.12.2013 18:01

V podzemí:
1. zřízenec tlačící na vozíčku dědečka: Kam se ženeš, vole?
2. zřízenec supící za ním: S krvákem, vole. Serou mně, ženské.
1. zřízenec: Štreka co, vole...

 

Všude se můžete dočíst, že: "Chrápání je velmi rozšířený problém, který může člověka nejen značně společensky invalidizovat, ale může dokonce ohrožovat jeho zdraví." Nikde se však nepíše, že je navýsost zdraví škodlivé v blízkozti chrápajících pobývati, natož spáti chtíti. Přiznám se, že před příchodem do nemocnice jsem se bála tří věcí:
1. Po narkoze se probudím "jiná".
2. Pooperačních komplikací.
3. Chrápajících spolutrpitelek.

Člověk, natož ženská, nemůže mít všechno. Body 1 a 2 jsou OK. Bod 3 je 4K (vzhledem k migraci pacientek 4 noci ze šesti "zabité"). 

 

Vysvětlivka ke 4K: V právě dočtené knize Sabiny Bermanové Žena, která se ponořila do srdce světa jsem se dočetla, že OK je také akronym/zkratka, se kterými v kurzech TP pracujeme, např. IDS JMK, OÚNZ, KOVOMAT, ČEDOK, modem, radar, laser, URNA, mukl apod. Výraz "okey" pochází z americké občanské války z 19. století. Generálové ho psali na svá hlášení z bojů, když ten den nebyl nikdo zabit. Zero killed = 0 killed = 0K = okey.

Mimochodem knihu vřele doporučuji. Pojednává o životě autistické dívky/ženy. Je to sice tak trochu "pohádka pro dospělé", ale i ty bývají poučné a k zamyšlení. Kdo ví, možná úhel pohledu nás "normálních" není vždy ten správný.

 

Zdroj: časopis Mozkovna 21. století

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová