Na bedně

14.10.2021 19:52

Čtvrtek 14. 10. 2021

Jupííí!
Kdyby byl býval můj kancelářský kolega dnes v práci, bylo by mu bývalo určitě zalehlo v uších. Já vím, někdy se chovám jako malé dítě, ale získat druhé místo v celostátní soutěži Městská knihovna roku, to se nepodaří každý den, ba ani rok. Nevím, zda je to ještě dnes moderní, ale morální ocenění je pro mě stejně důležité jako finanční. (Záznam ze slavnostního vyhodnocení v Zrcadlové kapli Klementina, 54. minuta 45. vteřina.)

Vím, že bych zákusky neměla, ale při této příležitosti jsem si knihovní „akci větrník“ nemohla nechat ujít. Hezky jsme to oslavili a navíc sladké je přece dobré na nervy :o).

 

Při sledování dění v Klementinu (ach ten prokletý multitasking) jsem se kreativně vyžívala v grafickém on-line nástroji Canva.com. Díky lockdownu – všechno zlé je k něčemu dobré – jsem se pomocí tohoto programu naučila vyrábět pozvánky na naše akce. Stále sice nedosahuji úrovně profesionálního grafika, ale musíte uznat, že se to s „wordovými plakátky“ nedá srovnat.

 

Vyšlo nové číslo časopisu Kreativ. Jsem ráda, že ho v knihovně odebíráme. Na ruční práce jsem sice levá, ale ráda si o nich čtu a prohlížím obrázky. V tomto časopise mají navíc také rubriku Co přidat v knihovně. Do „povinné četby“ tentokrát zařadili mého oblíbeného spisovatele Oscara Wildea, včetně jeho citátu: „Žijte ten báječný život, který v sobě máte! Hleďte, ať o nic nepřijdete. Neustále vyhledávejte nové vzruchy. Ničeho se nebojte.“

Určitě si přečtěte Obraz Doriana Graye a Strašidlo cantervilské.  Doporučuji též zhlédnout inscenaci Jak je důležité míti Filipa.

 

Než se pustím do kreslení, musím vymyslet, na co vše by se dala použít sklenice: nápoj, svícen, váza, květináč, poklop na řízek (rostlinný, ne vepřový) tj. miniskleník, miniakvárium, lapač na mouchu/pavouka/mravence, k uskladnění drobností (gumičky, sponky, špendlíky…), vykrajovátko koleček z těsta, místo kružnice k nakreslení kruhu, váleček na těsto.

 

 

Dále

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová