Myší den II s (dez)orientační vsuvkou

10.09.2014 00:00

Co jsem včera natrénovala, to jsem dnes vrchovatě využila. 

Raní Kulíškovo vyřizování nového řidičského průkazu proběhlo nadmíru hladce a vydaly jsme se do Olomouce - ona na Žlutý do Prahy, já na konferenci Knihovny současnosti 2014.

 

Původně jsem měla natrénovanou trasu domov - fakulta, ale Kulíšek mi mé plány - a krátkodobou paměť - nabourala právě tím nádražím. Nastudovala jsem tedy na internetu novou mapu. Měla jsem jet přes dva mosty a dvě světelné křižovatky, přičemž na druhé odbočit doleva a po levé odbočce se zákazem vjezdu zastavit na parkovišti kousek dál.

 

První most byl neviditelný a první světla nebyla na křižovatce, ale pouze u přechodu. Zákonitě jsem tedy druhý most a druhou křižovatku přejela rovně. Moje vyhlídková jizda historickým centrem Olomouce skončila u značky Zákaz vjezdu. Mohla jsem odbočit pouze doprava, do zcela neznámých končin. Kupodivu jsem nezpanikařila.

 

Zapnula jsem svůj trénovaný mozek, promítla mapu v KP a ujetou trasu a začala točit volantem doprava, doprava, doleva, doleva, doprava - a byla jsem na kýžené křižovatce, kterou jsem - pro změnu - projela rovně a za pár sekund stála naproti kýžené budovy! Můj klinicky potvrzený orientační nesmysl slavil po osmi letech tréninku úspěch! 

 

Téměř celý den jsem seděla v posluchárnách a snažila se načerpat nové informace o službách knihoven pro produktivní generaci i mládež a marketingu. Opakování je matka moudrosti, ale hýždě už mám na placku...

 

Cvičení:

Jak dobře znáte svou vlast? Otestujte se ve slepé mapě.

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová