Mike Wazowski naboso

11.08.2013 23:41

Sobota:

V knihovně jsem si dala generálku. Po třech týdnech jsme otevřeli a netrpělivě čekali, jak dalece jsme našim čtenářům chyběli. Přišli! :)

Odpoledne jsme strávili ve společnosti Příšerek. Milujeme animáky. Mike a Sullivan nás opět nezklamali. Až po návratu domů z Kulíška vypadlo, že už je viděla na Ostrovech, samozřejmě v originále, ale nechtěla trhat rodinnou partu. Obětavec ;)

 

Neděle:

Stávkuji! Nevařím, nepeču, nezavařuji, neuklízím... Vyrážíme na výlet! V jednom časopise, a posléze na internetu, jsme našli pětikilometrovou okružní Stezku bosou nohou. To je přesně trasa pro mě. Nemyslím tím ušetření podrážek, ale délka a tvar cesty :) 

Přiznám se, že do bláta se mi nejdříve moc nechtělo. Ale pak jsem si vzpomněla na jeden starý vtip, a neodolala jsem. Copak mi asi Rak řekne?

Před svatbou: Pozor zlatíčko, je tu blátíčko.
Krátce po svatbě: Pozor zlato, je tu bláto.
25 let po svatbě: Uhni mamlase, stojíš v marase... :)

Zastavení, na kterých jsme si mohli vyzkoušet, co naše plosky vydrží, jsou jen na rakouské straně. Na naší zakázali stavební úpravy památkáři. Kdyby tak zakázali také odhazování odpadků...

I tak je u Valtic co obdivovat. Trasa vede od Muzea železné opony kolem Kolonády-Reistna. Na pohodové vycházce jsme potkávali i rodiče s malými dětmi, miminem v šátku, minicykloturistkou v sedačce... Doporučuji!

 

Trochu se ochladilo, naše šedá kůra mozková se osvěžila a proto si dnes dáme logické, tzv. "lhací" hádanky:

Když Alenka vešla do Lesa zapomínání, nezapomínala všechno, jenom něco. Často zapomínala, jak se jmenuje, a asi vůbec nejvíc zapomínala, který den v týdnu zrovna je. Do Lesa také chodili Lev a Jednorožec. To jsou zvláštní stvoření. Lev každé pondělí, úterý a středu lže a ostatní dny v týdnu mluví pravdu. Jednorožec lže vždycky ve čtvrtek, v pátek a v sobotu, zato ve zbylé dny v týdnu mluví pravdu.

A) Jednou Alenka potkala Lva a Jednorožce, když zrovna odpočívali pod stromem. Ti dva prohlásili:
Lev: Včera jsem měl lhací den.
Jednorožec: Já měl včera také lhací den.
Z těhle dvou výroků Alenka (bylo to náramně bystré děvče) dokázala vyvodit, který je právě den v týdnu. Který to byl?

B) Při jiné příležitosti Alenka potkala Lva samotného. Prohlásil:
1. Včera jsem lhal.
2. Popozítří budu lhát zas.
Který den v týdnu byl?

C) Které dny v týdnu může Lev prohlásit:
1. Včera jsem lhal.
2. Zítra budu lhát zase.

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová