Literární noviny do každé rodiny

02.10.2013 21:32

Beseda s pány Bílkem, Štolbou a Křesťanem byla obohacující, milá, příjemná.

 

Dověděli jsme se mnohé o tom, jak Literární noviny vznikly, prosperovaly, zanikly, opět se vrátili ke svým čtenářům, upadly a znovu pozvedly. Hosté se s námi podělili o své profesní zážitky z redakčních kanceláří i setkání se čtenáři. Samozřejmě jsme se "dotkli" Reflexu a J. X. Doležala, Mladého světa i Sally.

 

Rudolf Křesťan nám přečetl některé ze svých vtipných a zejména češtinou uchu lahodících fejetonů. Od přítomné paní učitelky se dověděl, že jeho texty slouží ke školním diktátům a jsou velmi oblíbené. Nálada byla veselá až do konce, což dokazují Anryho fotografie.

Hovořilo se o věcech humorných i smutných a navíc nádherným nezprzněným jazykem. Po takových setkáních mám pocit, že mi byla dopřána lekce duševní hygieny. Musím ji tedy dopřát i vám.

 

Na jednom z kurzů pro trenéry paměti v Praze jsme dostali tyto neúplné věty. Věřte, že není jednoduché je všechny dokončit. Často budete hledat nejen podstatu, ale také slova. Věřte tomu, že než dopovíte všechny, váš mozek se pořádně zapotí. :)

 

Nejdůležitější věcí v životě je pro mě …

Nejlepší věcí, kterou jsem v životě udělal(a), bylo …

Jsem šťastný/á, když …

Nikdy se mi nepodaří …

Lidé si o mě myslí, že …

Nevěřím lidem, kteří …

Nejvíc mě v minulých dnech naštvalo, že …

Nejvíc se směji vtipu o …

 

Dále

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová