Korejské aerolinky budiž pochváleny

21.07.2013 20:20

Vozíte svým blízkým dárky z cest? Stává se vám, že se nezavděčíte? Kulíšek by mohla vyprávět. Jsme sice kulinářsky založení rodiče, ale čas od času nám její přivezené lahůdky nejdou pod nos. Korejské sušené ryby nežral ani Max :). Ovšem někdy se stane nejvzácnějším a nejoceňovanějším dárkem úplná drobnost. U mne to loni byla maska na oči, kterou dostala v letadle.

Ať je pátek nebo svátek, budívám se mezi pátou a šestou hodinou. Zvláště v létě, kdy je brzy vidno. A když je navíc horko, a musím mít otevřené okno, postarají se o mé bdění od čtyř hodin ptáci. O víkendu, když si chci přispat, nasadím palubní masku a spím jako dudek. Co na tom, že ráno mám vizáž Francouzského buldočka. 

 

Dostatečně posílena spánkem jsem nasušila další meruňky, uschovala usušenou hlívu a majoránku, pověsila na sušárnu mátu, upekla meruňový koláč z jogurtu a na zítřek králíka s uzeným bůčkem na bylinkách. Dnes jsme si pochutnali na kulajdě, jak jinak než z hlívy, a nocích se sýrovou omáčkou.

 

Smutná zpráva dne: v Chorvatsku právě zemřela 62-ti letá sousedka na mozkovou mrtvici. Ve třech týdnech tři pohřby ve vsi...

 

Poznáte o která přísloví se jedná na těchto obrázcích? Pokuste se sami výtvarně zpracovat jiná přísloví, rčení, pranostiky tak, aby je druzí poznali. Skvělé cvičení pro dlouhodobou paměť, levou i pravou mozkovou hemisféru.

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová