Konec dobrý, všechno dobré

28.05.2014 00:00

Proti školám mají návštěvníci "paměťových" kurzů v knihovně jednu výhodu: náš školní rok končí už v květnu. Včera jsem se rozloučila s "odpoledňáky", dnes se seniory a dětmi z Kroužku zábavné logiky. Netuším, jak se cítí učitelé, ale pro mne to byly velmi příjemné chvíle. 

 

Všichni se dobrovolně podrobili "závěrečným zkouškám". Až na jednu "děsivou" výjimku, vše dopadlo velmi dobře. Co mne vystrašilo? Kolektivní špatná paměť na čísla. Nu což, příští rok budeme o to více chunkovat, háčkovat, vizualizovat, řetězit... 

 

Nejvíce mne potěšilo, že se - zejména dospělí - přestali bát pastelek a poslední pravomozkový úkol zvládli všichni na výbornou.

 

Vytiskněte si, nebo překreslete, tuto předlohu a domalujte ji tak, aby vznikl konkrétní obraz - jeden předmět nebo související předměty nebo "zátiší"... cokoli konkrétního. Na orientaci předlohy nezáleží. Použijte barvy - ! Až budete mít svůj obraz hotový, prohlédněte si galerii mých letošních absolventů. Nedívejte se na obrázky předem - ovlivníte tak svou představivost!

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová