Je maličký, ale šikovný

20.11.2013 22:55

Tak jsem se ulakomila, odtrhla si od úst a úspory vrazila do maličkého netbooku. Tablety ani chytré telefony mne neberou. Potřebuji mít do čeho "mlátit" a ne jen "ošahávat" displej.

 

To ve mně vyvolalo vzpomínku na mé první"schůzky s počítačem". V dřevních dobách mého působení coby bankovnice nám přivezli první počítač, do kterého jsme zpočátku pouze zadávali příkazy k úhradě. Posadila jsem se ke "stroji", rozložila papíry a jala se datlovat. Samozřejmě s vervou odpovídající Underwoodce. Externí "ajťák" se zděsil a zvolal: "Paní! Jemně! Jako s milencem, ne jako s manželem!".

 

Bohužel dodnes je mým nejopotřebovanějším pracovním prostředkem klávesnice. Současný "ajťák" by mohl vyprávět :).

 

A co jsem na novém "bůčku" udělala jako první? Samozřejmě jsem firmení plochu vyměnila za Benedicta, napsala Kulíškovi a vyzkoušela si svou prezentaci do Prahy. Vše funguje perfektně!

 

No.... teď jsem si omylem zmenšila okna a písmo v nich a nemůžu najít "lupu na zvětšení"... Ty osmičky mi ještě dají zabrat...

 

 

Pro dnešek tu mám jeden test. Nenechte se vyvést z míry časovým tlakem ani zkratkou IQ. Jen v klidu přemýšlejte a klikněte na správnou odpověď.

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová