Jak zvýšit sledovanost profilu

17.02.2014 00:00

Internet mě nepřestává překvapovat. Lépe řečeno, lidé "na něm". Pod vlivem hesla: Kdo není na Facebooku, jako by nebyl! začaly se v této knize objevovat před několika lety tváře knihoven. Mládež nechodí do knihovny? Chcete s ní komunikovat? Musíte za nimi na Síť! Karlova knihovna tam samozřejmě nesměla chybět.

 

Samozřejmě že se nekonal žádný komunikační boom. Navíc Elliot neustále mění algoritmy zobrazování informací "na zdech", o statistikách ani nemluvě. Získat proto pár stovek "shlédnutí", desítky "lajků" či pár komentářů je stejně úmorná práce jako přimět návštěvníky našeho nového Teensklubu, aby vzali do rukou knihu. Pokud tedy vůbec přijdou.

 

Ovšem nebude to s námi - knihovnami, knihovníky a jejich příznivci - zase tak špatné. Stačilo pověsit na zeď "babu knihovnici" s odkazem na výzvu ke studiu knihovnictví a za několik hodin zírám na čísla, která jsem v této souvislosti nikdy neviděla: přes 2000 shlédnutí, 14 "lajků" a 33 sdílení. Nevyhyneme!

 

 

 

Procvičení slovní zásoby

K uvedeným slovům vytvořte synonyma - slova podobného významu:

 

Rosol, monogram, ovál, větrovka, nálevka, sud, kelímek, jitro, filiálka, otylý, epocha, podpatky, divan, předscéna, metafora, privátní, zásmažka, vizitka, borovice, aktér.

Zdroj: Časopis Vital plus

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová