Děvčátko z kolonie

07.07.2013 20:41

Jé, tady dělal tatínek a tady doleva je nemocnice, kde jsem se narodila (a poté párkrát řádila na dětském oddělení jako "týfus"). Kousek dál býval tatínkův učňák, tady je kostel, kde mne křtili a naproti začínala se svým tanečním klubem Jarka Calábková (nevzala mne, není ze mne tanečnice a ni baletka...). Krásně se vzpomínalo na časy Děvčátka z kolonie.

 

Navštívit technickou památku Dolní obast Vítkovice jsem si přála už hodně dlouho. Proto jsme už včera vyrazili s Rakem na sever. U přátel jsme strávili příjemný večer na zahradě pod pergolou a nadlábli se skvělou grilovanou krkovičkou. Doma se tomuto kulinářskému umění nevěnujeme, proto jsem měla obavy, zda moje marináda uspěje. Nemělo to chybu!

 

Dnes ráno jsme vyrazili za železem. Až na místě jsem zjistila, že jedna "oblast" v sobě obsahuje několik prohlídek. Vybrali jsme si tedy NKP a vysokou pec č. 1. Multifunkční halu, svět Julese Verna, galerii i Landek si necháme zase na jindy. :)

 

V dnešní mozkolamce máte za úkol doplnit do skupiny výrazů vždy jednu trojici písmen tak, aby vznikla podstatná jména v 1. pádě jedn. čísla:

1. M..., P...HA, K...NA
2. MOR..., ...R
3. ...NCIE, R...CHA, L...CH, ...S
4. FÍ..., ...ADLO, PO...
5. O...A, ..., ...BA
6. N..., H..., P...DA
7. ..., O..., ...A, O...ŘENÍ
8. ...T, ...B, ...CH, PO...MA
9. ...NA, ...ŘENÍ, ...T, ...RT

 

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová