Čas pro básníka a kyvadlo

01.08.2013 21:25

Zhruba před 8-9 lety jsem poprvé uslyšela Nightwish, tehdy ještě s Tarjou. Netušila jsem, a jsem si jistá, že ani nikdo v mém okolí, že může čtyřicátnice propadnout metalu. I když specifickému, tzv. symfonickému. Jedna z mála osůbek, které moje nová vášeň potešila, byla Kulíšek. Pro ni moje mánie přišla v tom správném věku, takže jsem se nemohla divit, když záhy přišla s návrhem: "Mami, co kdybychom jeli na Masters of Rock do Vizovic, bude tam Nightwish!" Těch pár nocí pod stanem bylo nezapomenutelných.

 

I dnes, tu a tam, přijdou chvíle, kdy mi jejich hudba "lahodí duši". Jen mi trochu chybí Tarjin operní hlas. Někdo by mohl říci, že je příliš hlasitá, destruktivní. Naopak. Je v ní energie, děj, akce ... prostě život.

 

Hudební cvičení bylo včera, proto se dnes vrátíme do levé mozkové hemisféry. Vyberte si namátkově jedno slovo a pokuste se vyhledat spojitost mezi ním a kterýmkoli dalším. Snažte se vytvořit minimálně 5 spojitostí – čím divočejších, tím lépe:

řeka, syn, pták, meč, hřebík, džbán, pero, kosmická loď, ústa, brýle, perla, slunečnice, zvon, vlk, básník, kyvadlo, tvář.

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová