Bacha na počítačové kurzy aneb Kterak jsem zapříčinila rozchod partnerů

08.11.2013 17:43

Páni, tak to je tedy nářez. Jsem rozvracečka rodin.

 

Oslovila mne paní, říkejme jí třeba Brouzdalka, která absolvovala asi před třemi lety náš základní kurz ovládání počítače. Mimo jiné své "studenty" seznamuji s "historií navštívených stránek na internetu". Mohou tam najít adresu, kterou si zapomněli dát do oblíbených, zkontrolovat, co si prohlížejí jejich děti a pokud je složka přeplněná, vymazat všechny údaje, aby se nezpomalovala práce počítače.

 

Brouzdalka však tuto nově nabytou znalost nepoužila na své dítě, ale na partnera. Samozřejmě, ano dámy - samozřejmě, narazila na "pánské" stránky. Zpočátku byla v klidu a pouze "monitorovala". Když četnost inkriminovaných návštěv mnohonásobě převýšila počet umytých hrnků od kávy, sklopených prkének, zatlučených hřebíků a dalších nezbytných mužských úkonů v domácnosti, přešla do střehu. 

 

Brouzdalka: "Proč jsi nevynesl koš? Proč jsi nespravil ten rozbitý šuplík? Proč...?"
Muž: "Neměl jsem čas." 
Brouzdalka: "Co píšou nového na internetu?"
Muž: "Ale nic, koukám, jaké bude počasí?"
Brouzdalka: "Už jsi zase na počítači?"
Muž: "Jo, jen se podívám, jaké bude počasí."

 

Jednoho dne udělal Muž osudovou chybu. Našel si na internetu adresu "domu pro pány", vyhledal si ji na mapě, k tomu zjistil, kdy jede do onoho města vlak a kterou šalinou se tam dostane. Brouzdalce sdělil, že jede na oslavu kamarádových narozenin. Sotva za ním zapadly dveře, Brouzdalka vytáhla svůj školní sešit a podle stručných zápisků se proklikala k "historii". Místo dovolené se stěhovala zpět k rodičům.

 

Pánové, a samozřejmě i dámy, prosím, mažte počítačovou historii dříve, než ona vymaže vás! :)

 

Dnešní mozkolamka:
Sestavte z pěti dvojek a znamének pro sčítání, odčítání, násobení a dělení tato čísla: 18, 28, 32, 40, 200.

 

Dále

 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová