Angličtinu a hůlky pořád nedávám. Ale je to výzva...

27.12.2013 09:51

Dnes vařil Černoočko. I když jsme s Rakem už trochu vycvičeni různými Kulíškovými kulinářskými experimenty, pojem korejská specialita nám mnoho vizualizací nepřinášel. Pouze jednu: chilli papričky, které přivezl a na které, jak Rak ihned zjistil, by byl potřeba zbrojní pas. Takže Rak se těšil a já děsila. Zbytečně!

 

Bul-go-gi - samozřejmě bez oné zbraně hromadného ničení ale s jinými ingrediencemi včetně pravé korejské sladké chilli omáčky - bylo naprosto famózní. Bramborové nudle a "akorát lepivou" rýži nevyjímaje. 

 

Došlo i na hůlky. Ale ty zvládl jen Černoočko. Já vím, na to že s námi tráví už třetí Vánoce, bych už mohla zvládnout pár frází angličtiny i ty hůlky. No, blíží se Nový rok, nějaké předsevzetí by mohlo padnout. Vidím to spíše na ten jídelní nástroj.

 

 

 

Odpoledne jsme zajeli na Štěpánskou návštěvu za mým kmotřencem. Nevím, jak to ten Ježíšek dělá, ale zase u nás nechal pro něj přestě ten dárek, který si přál - Kreo-Transformers. 

 

Večer jsem se ponořila do příběhu Khaleda Hosseiniho A hory odpověděly a zjistila, že tato kniha právem patří mezi světové bestsellery. Doporučuji!

 

Našla jsem v útrobách počítače jednu skvělou úlohu. Zvládnete přestěhovat žabičky do tří minut? Pokud jste tento úkol v minulosti již řešili, vzpometete si ihned, to jest na první dobrou, na správné řešení?

 

Dále

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová