Alternativní průvodce Tallinnem

15.05.2014 00:00

 Tallinn  je jako malá Praha, slýchávala jsem od Kulíška. A měla pravdu. Architektura skutečně více připomíná západ než bližší Rusko. Určitě je to tím, že město patřilo střídavě Dánům, Řádu německých rytířů, Švédům a teprve v 18. století se ujali vlády východní panovníci. 

Staré město jsme prošly křížem krážem a pořád bylo co obdivovat: domy, retro ruskou tržnici, galerie ve/na dvorcích, sendvičovou slavnost na náměstí, literární centrum pro děti...

 

Čuchonské tlačky naší Kačky - den osmý

 

Estonské Centrum dětské literatury nemá chybu. Ochotně se nám věnovaly dokonce dvě paní knihovnice. Našly spoustu knih českých autorů a představily nám estonského ilustrátora a spisovatele Edgara Valtera. Jeho kniha Kuidas oppida vaatama/Jak se naučit dívat mozkodžogerku nadchla. Také jsme se podívaly na jeho animovanou pohádku, zahrály si dámu a zaskotačily si s knihovními pudlíky. Paráda!

 

Samozřejmě jsme musely využít toho, že v Estonsku je jídlo mnohem levnější než ve Finsku. Kulíšek už to tam znala jako své boty a tak nás vedla do osvědčených podniků. Nejdříve jsme si osladily život v čokoládovně a marcipánové dílně Majasmokk.

Tři druhy velmi chutných knedlíčků se třemi dresinky a hromadou zeleniny  jsme si daly "v takové divné restauraci" s názvem Eat

Posvačily jsme v obchůdku, kde můžete před tím, než si něco koupíte, ochutnat půl sortimentu. Aby neřekli, že jsme se jen nacpávaly, koupily jsme Rakovi salám z losa. 

Večer jsme zakončily v úžasné středověké krčmě u Draka III. K pivu a pirohám plněným losím masem si můžete dát tolik kvašáků, kolik váš skřivený zobák pojme. Mňam!

 

Krokoměr dnes 20. 533, celkem 119 747

 

Cvičení

Vymyslete příběh s použitím všech obrázků:

Zdroj: Sylvie Lair - Trénink paměti

 

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová